Coratex

Coratex purgeercompound is het meest efficiënte purgeer- en reinigingsproduct voor plastics-processing machines en gereedschappen.

Coratex is een vloeibaar product dat in het granulaat wordt gemengd. Het reinigt, purgeert en heeft een polijstende werking waardoor aanslag, roest en verbrand materiaal verdwijnen. Onze ervaring in de werkplaats heeft aangetoond dat Coratex ook perfecte resultaten geeft bij handmatig verwijderen van roest en vuil op machineonderdelen, chroom en roestvrij staal. Coratex mag gebruikt worden voor het purgeren en reinigen van apparatuur voor de medische- en voedingsindustrie (Researchrapporten door het Laboratorium voor Toxicologie en Analyse – te Königswinter, Duitsland zijn beschikbaar).

Coratex wordt geleverd in kunststof flessen van 800ml en in dozen van 10 flessen.
Wij houden steeds Coratex op voorraad in ons magazijn! Klik hier voor prijzen en informatie.

Waarom Purgeren?

Purgeren is het vrijmaken van ongewenste afzetting en vuil in de machine. Iedereen is er zich van bewust dat machines die niet behoorlijk onderhouden worden uiteindelijk vol afvalproducten en sediment zullen raken. Deze vervuiling zit vaak ontzettend diep en is daardoor zeer moeilijk te bereiken en weg te nemen. Hier kan purgeren een oplossing bieden.

Wat doet een purgeercompound eigenlijk?

Purgeren is een proces dat onder chemische-, granulaat- of vloeibare vorm de interne componenten en onderdelen van een industriële machine schoonmaakt. Purgeren levert uiteindelijk vele voordelen op voor de werking en levensduur van componenten in een plastic-verwerkende machine. Wanneer wordt er gepurgeerd:

  • Tijdens routine- of geplande onderhoudsbeurten;
  • Voor de start van een productierun om alle vuil en sediment af te voeren;
  • Net voor de shut down zodat de machine schoon kan gestopt worden;
  • Bij kleur- of productwissels of verandering van grades;
  • Wanneer de kwaliteitsnorm van het eindproduct niet bereikt wordt.
  • Bij preventief onderhoud;
  • Enz.

Purgeren van extrusie- en spuitgietmachines is de sleutel tot een probleemloze productie en verlengde levensduur van de apparatuur en componenten.

Gebruik:

Het gebruik van Coratex purgeer-emulsie is zeer eenvoudig en veilig: slechts 2 tot 4% emulsie wordt bij een kleine hoeveelheid kunststof-granulaat gevoegd (meer informatie in de Coratex handleiding).

Toepassingen:

Coratex is toepasbaar voor: ABS, CA, PMMA, PA, PC, PETP, PBTP, HDPE, LDPE, PEAK, POM, PP, PS, PSU, PVC, PVDF, SAN, TPU, enz..
Geschikt voor het purgeren en reinigen van screws, nozzles en hotrunner toolings van extruder- en spuitgiet machines, zelfs onder productieomstandigheden.