Knives

Bi-metallic messen voor kunststof granulatie toepassingen zijn vandaag de dag vrij algemeen in de industrie maar weinig mensen weten dat AMN de uitvinder van deze technologie is. In 1993 werd door AMN  een wereldpremière gelanceerd met het BMS-1 pelletizer mes waarbij voor het eerst in de plastic industrie een RVS mes gecombineerd werd met een Titanium  lemmet. Deze  combinatie was zo succesvol dat nagenoeg alle andere messen fabrikanten ter wereld deze technologie schaamteloos gingen copieren ( en sommigen gaan zo ver dat ze de uitvinding aan zichzelf toeschrijven).

AMN is niet op z’n lauweren gaan rusten maar heeft het BMS ontwerp verder door ontwikkeld naar een gebogen type mes waarmee hogere omwentelings snelheden mogelijk worden zonder gevaar voor cavitatie.

Als trendsetter op het gebied van geavanceerde technologieën en ver doorgedreven kwaliteits controle heeft AMN een benijdenswaardige reputatie en   marktpositie opgebouwd.

AMN Granulatiemessen : Types & versies
 • BMS-1: rechte blokmessen met bimetaal technologie: RVS mes & Nikro lemmet
 • BMS-2: rechte messen met hydrodynamisch profiel / bimetallic technologie: RVS mes & Nikro lemmet (Nikro 128 & 143)

 • SMX-4: zwaardvormige messen / monobloc RVS-Inox / diep geprofileerde achterzijde : hogere tip-speed mogelijk
 • SMX-5: zwaardvormige messen / monobloc RVS-Inox / rechtlijnige achterzijde ( een sabelvormige snijkant maar beter geschikt voor langere messen)

 • SBX-4: zwaardvormige messen / Bimetallic technologie / diep geprofileerde achterzijde / RVS mes & Nikro lemmet
 • SBX-5: zwaardvormige messen / Bimetallic technologie / rechte achterzijde ( langere messen mogelijk) / RVS mes & Nikro lemmet

 • Monobloc messen: alle types:
  AMN ontwerpt en produceert ook alle types en profielen van messen in speciale staalsoorten en keramische materialen.
  Onze productie-eenheid in Libourne (Bordeaux-FR) is speciaal uitgerust met gespecialiseerde apparatuur voor het bouwen van prototypes, van slechts 1 mes, één setje messen of een beperkte serie. Zelfs de meest uitzonderlijke ontwerpen kunnen door deze werkplaats speciaal gebouwd worden voor uw project

Dit is uiteraard slechts een beknopte opsomming van de mogelijkheden maar er komt nog zoveel meer informatie op deze website te staan. U kunt ons gerust contacteren om uw project te bespreken.