Knife-Holders

AMN ACEzijn de meest geavanceerde Messenkoppen  voor de Plastics-industrie. De ACE serie messenkop (ook Hub of Cutterhead genoemd) geeft een ongekende controle en stabiliteit dankzij de volledig ingebouwde homokinetische koppeling.

Daar waar andere systemen uitgerust zijn met Rubber bussen of veren is een AMN “Messenvleugel” uitgerust met een 100% mechanische koppeling die de voorwaartse druk 1:1 op de messen overbrengt en toch perfect in staat is om trillingen of onnauwkeurige uitlijning te compenseren. En dat voor zeer lange tijd aangezien de homokinetische koppeling niet aftakelt (zoals rubber) of lam wordt (bij veren)

De auto-regulerende uitvoering is de ideale oplossing op voorwaarde dat er voldoende ruimte is binnen de  granulator. Voor kleinere granulatoren waarin te weinig ruimte is voor het ACE systeem biedt AMN ook vaste messenkoppen aan (scroll naar beneden voor meer uitleg)

ACE MESSENKOP

de AMN Messenkoppen van het ACE type zijn uitgerust met een volledig  mechanisch systeem om het contact tussen messen en dieplate te optimaliseren. ACE technologie is gebaseerd op het principe van de homokinetische koppeling. De ACE hub is hierdoor perfect uitgerust om eventuele trillingen in de granulator op te vangen en de snijkwaliteit sterk te verbeteren.

De mechanische koppeling in de ACE Messenkop biedt een aantal voordelen: in tegenstelling tot OEM koppen die  flexibiliteit verkrijgen door montage van een rubber verbinding, treedt bij de ACE geen aftakeling op van het rubber.

De rubberverbinding verliest soepelheid onder invloed van de condities in de granulatiekamer. De puur mechanische koppeling van de ACE hub blijft z’n werk doen en degradeert niet. Het ACE systeem kan na lange standtijden middels een onderhoudsbeurt eenvoudig gereviseerd worden, wat niet het geval is bij de OEM koppen met rubber.

De mechanische koppeling in de ACE zorgt voor een 1 op 1 controle van de voorwaartse druk op de granulatoras. Er treedt geen verlies op omdat alle componenten rigide zijn en volledig mechanisch contact houden. De OEM types met rubber verliezen een percentage van de voorwaartse druk omdat het rubber indrukbaar is. Omdat de ACE knife-holders geen verliezen hebben is het ook niet nodig om pompgaten (pumping holes) in de messenring aan te brengen.

De ACE hub heeft nog een voordeel: de messenring is namelijk afneembaar. Montage en correct uitlijnen van de messen is veel makkelijker uit te voeren op een losse messenring dan op een complete Messenkop. Het centrale gedeelte van de ACE  messenkop kan dus gewoon op de granulatoras blijven zitten. Bij een messenwissel hoeft alleen de messenring door een vooraf afgemonteerde messenring te worden vervangen. Moeizaam bevestigen controleren en afstellen van de complete Messenkop is niet meer nodig

ACE Messenkoppen zijn verkrijgbaar in 2 versies:

ACE 1: voor de meeste courante granulatie systemen
ACE 2: voor dieplates met CIS water-injectie


VASTE MESSENKOP

Kleinere en oudere granulatie-systemen hebben meestal slechts een vaste (rigide) messenkop. AMN bouwt ook deze vaste koppen voor alle merken granulatoren. Hoewel deze hubs niet de zelfstellende technologie bezitten hebben de AMN versies wel het voordeel van grotere nauwkeurigheid en vooral de demonteerbare messenring die u in staat stelt om messenwissels veel sneller uit te voeren en montage van de messen met grotere precisie te realiseren.


Dit is uiteraard slechts een beknopte beschrijving van de AMN technologie maar er komt nog zoveel meer informatie op deze website te staan. U kunt ons gerust contacteren om uw project te bespreken.